Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto jeszcze nie próbował, musi to zrobić przy najbliższej okazji ;-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1046
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4686
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1341
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1046
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4686
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1341
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wlać olej, miód, wsypać mąkę z sodą i przyprawą do piernika. Na końcu wlać drożdże i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części i rozlać do 3 blach. Piec do suchego patyczka w 175 stopniach.
Mleko rozmieszać z żółtkami, cukrem i zagotować. Dodać kaszę i gotować, aż zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć, dodać po łyżce kaszy i ucierać, aż powstanie puszysta masa. Przełożenie: piernik - powidła - 1/2 kremu - piernik - powidła - 1/2 kremu - piernik - polewa