Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik na święta i nie tylko polecam
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Do miski daję 100 gr drożdży kruszę 1 szkl cukru ,7 zóltek ,miód ,olej i mieszam składniki ,w drugiej misce daję mąkę pszenna ,sodę ,przyprawę do piernika ,następnie suche składniki wsypuję do mokrych i mieszam .Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli i dodaję dom ciasta delikatnie mieszam ,gotowe ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .Ciasto piekę w 180 stopniach na środkowej półce 30 minut .
Masa z kaszy manny 2 szkl mleka zagotować z cukrem dodać kasze manę stale mieszać i gotować aż masa zgęstnie i odstawić do ostygnięcia .
Gdy kasa ostygnie ucieram ja z miękkimi masłem lub margaryną dodając porcjami kasze do masła i ucieram na puszystą masę.
Upieczony i ostudzony piernik przecinam na 2 blaty ,na pierwsza polowe wykładam polowe masy z kaszy manny i na wierzch wykładam drzem przykrywam 2 częścią pozostała masę daje na wierzch ciasta i posypuje drobno posiekanymi orzechami i na kilka godzin do lodówki najlepiej na cała noc smacznego