Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekko wilgotny świąteczny piernik, ze słodkim dżemem i kwaśną cytryną
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 43
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 43
Składniki
Mąkę przesiewamy. Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy, następnie dodajemy jajko, mleko i olej - mieszamy łyżką. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni ok 20-30 minut. Gdy piernik ostygnie, przekrawamy go na dwie części i smarujemy dżemem. Polewę rozpuszczamy we wrzątku / czekoladę topimy w kąpieli wodnej i łyżką polewamy piernik. Na koniec dodajemy kandyzowaną skórkę z cytryny.
Przepisy Desery
Desery
Szybkie mini babeczki do koszyczka
Desery
Galaretkowy browar z pianką.
Desery
Ciasteczka owsiane z bananem i sezamem
Desery
Nieziemsko pyszny bananowiec
Szybkie mini babeczki do koszyczka
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 35
Galaretkowy browar z pianką.
Piwo deserowe z galaretek, bezalkoholowe. Polecam nawet dla kierowców i małyc...
Odsłon: 120