Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy piernik z jabłkami zapraszam po przepis
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Umyte jabłka obieram kroje w kostkę lub pól plastry .Zółtka oddzielam od białek ,białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli .Do miski daje mąkę z proszkiem do pieczenia dodaje kakao i przyprawę do piernika mieszam następnie daje zóltka ,olej ,miód i cukier mieszam miksując dodaje po troszku piane z białek .
Ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia na wierzchu układam jabłka oprószam cynamonem .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 40 minut na środkowej pulce bez termo obiegu. Po upieczeniu ciasto zostawiam do ostygnięcia można je posypać cukrem pudrem lub po ostygnięciu polać polewą u mnie z polewą .
Polewa ; składniki daje do garnuszka margaryna ,cukier ,kakao i mleko rozpuszczam i odstawiam by ostygło i zgasło .
Ostudzone ciasto polewam polewa posypuje posypka lub orzechami i gotowe ,po dokładne wykonanie zapraszam na film