Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik nie może sie nie udać:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1607
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1418
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1444
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1607
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1418
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1444
Składniki
Margarynę należy roztopić.Przecier jabłkowy podgrzać ,następnie dodać cukier,rodzynki,(wcześniej namoczone w przegotowanej wodzie z rumem),posiekane orzechy i roztopioną margarynę cały czas mieszając.Zostawiamy do wystudzenia.W misce mieszamy przesianą mąkę z sodą,przyprawą do piernika i jeżeli ktoś lubi odrobiną cynamonu.Dodajemy do przestudzonego przecieru,mieszamy i dodajemy jajka.Wylewamy do blaszki(u mnie tortownica).Pieczemy około 1 godz. w temp.180 stopni Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy i dodajemy połamaną czekoladę, cały czas mieszamy ,aż czekolada rozpuści się.