Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik nie może sie nie udać:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3069
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2171
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 843
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3069
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2171
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 843
Składniki
Margarynę należy roztopić.Przecier jabłkowy podgrzać ,następnie dodać cukier,rodzynki,(wcześniej namoczone w przegotowanej wodzie z rumem),posiekane orzechy i roztopioną margarynę cały czas mieszając.Zostawiamy do wystudzenia.W misce mieszamy przesianą mąkę z sodą,przyprawą do piernika i jeżeli ktoś lubi odrobiną cynamonu.Dodajemy do przestudzonego przecieru,mieszamy i dodajemy jajka.Wylewamy do blaszki(u mnie tortownica).Pieczemy około 1 godz. w temp.180 stopni Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy i dodajemy połamaną czekoladę, cały czas mieszamy ,aż czekolada rozpuści się.