Do góry

Desery Przepis na:

Piernik z przecierem jabłkowym i rodzynkami

Piernik z przecierem jabłkowym i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 1616

Dodano:

Odsłon: 2578

Ten piernik nie może sie nie udać:)

Składniki

  • 2 szklanki przecieru jabłkowego
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 kostki margaryny
  • 100 g rodzynek
  • 3 szklanki mąki
  • 3 płaskie łyżeczki sody
  • 1 przyprawa do piernika
  • orzechy,cynamon(1 łyżeczka)
  • 2 jajka
  • Polewa czekoladowa:
  • tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej
  • 125 ml śmietanki 30%
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Piernik z przecierem jabłkowym i rodzynkami

Przygotowanie

  1. Margarynę należy roztopić.Przecier jabłkowy podgrzać ,następnie dodać cukier,rodzynki,(wcześniej namoczone w przegotowanej wodzie z rumem),posiekane orzechy i roztopioną margarynę cały czas mieszając.Zostawiamy do wystudzenia.W misce mieszamy przesianą mąkę z sodą,przyprawą do piernika i jeżeli ktoś lubi odrobiną cynamonu.Dodajemy do przestudzonego przecieru,mieszamy i dodajemy jajka.Wylewamy do blaszki(u mnie tortownica).Pieczemy około 1 godz. w temp.180 stopni



    Polewa czekoladowa:


    Śmietankę podgrzewamy i dodajemy połamaną czekoladę, cały czas mieszamy ,aż czekolada rozpuści się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 19 listopada 2013 Przecier to po prostu drobno starte jabłka? Czy chodzi o prażone jabłka ze słoika? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 18 listopada 2013 super, musi być wilgotny, zabieram przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń