Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik nie może sie nie udać:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19336
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13074
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1728
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232192
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19336
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13074
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1728
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232192
Składniki
Margarynę należy roztopić.Przecier jabłkowy podgrzać ,następnie dodać cukier,rodzynki,(wcześniej namoczone w przegotowanej wodzie z rumem),posiekane orzechy i roztopioną margarynę cały czas mieszając.Zostawiamy do wystudzenia.W misce mieszamy przesianą mąkę z sodą,przyprawą do piernika i jeżeli ktoś lubi odrobiną cynamonu.Dodajemy do przestudzonego przecieru,mieszamy i dodajemy jajka.Wylewamy do blaszki(u mnie tortownica).Pieczemy około 1 godz. w temp.180 stopni Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy i dodajemy połamaną czekoladę, cały czas mieszamy ,aż czekolada rozpuści się.