Do góry

Desery Przepis na:

Piernikowe babeczki z bakaliami

Piernikowe babeczki z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 724

Dodano:

Odsłon: 305

To takie mini pierniki z bakaliami. Z tymi babeczkami można kombinować na wiele sposobów, dodając np. swoje ulubione bakalie czy też owoce. Są wilgotne i smaczne.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wbić całe jajka i wsypać cukier, zmiksować na jednolitą masę.

  2. Dodać naturalny miód i dalej miksować.

  3. Do zmiksowanej masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować dalej.

  4. Wlać olej z pestek winogron.

  5. Na końcu dodać kakao i przyprawę do pierników.

  6. Bakalie pokroić na mniejsze części, dodać do ciasta i wymieszać łyżką.

  7. Do małych silikonowych foremek włożyć papilotki, a następnie napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.

  8. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut do tzw. "suchego patyczka".

  9. Babeczki oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń