Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć różnego rodzaju pierniczków, które nabiorą kruchości jeżeli będą przechowywane w szczelnie zamkniętym pudełku . Pierniczki po udekorowaniu zamykam szczelnie w pudełeczku z dodatkiem skórki z jabłek.
Foremki, garnek, folia spożywcza, wałek, papier do pieczenia,
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Miód zagotować z przyprawą do piernika. Gorący dodać do przesianej mąki i wymieszać. Do wystudzonego miodu z mąką dodać ubite z cukrem jajka, karmel, sodę oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać dodając pod koniec letni roztopiony tłuszcz. Wyrobić gładkie jednolite ciasto , owinąć folią spożywczą, włożyć na kilka godzin do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkować i foremkami wycinać ciasteczka. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 10 -15 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polukrować i ozdobić.