Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć różnego rodzaju pierniczków, które nabiorą kruchości jeżeli będą przechowywane w szczelnie zamkniętym pudełku . Pierniczki po udekorowaniu zamykam szczelnie w pudełeczku z dodatkiem skórki z jabłek.
Foremki, garnek, folia spożywcza, wałek, papier do pieczenia,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Miód zagotować z przyprawą do piernika. Gorący dodać do przesianej mąki i wymieszać. Do wystudzonego miodu z mąką dodać ubite z cukrem jajka, karmel, sodę oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać dodając pod koniec letni roztopiony tłuszcz. Wyrobić gładkie jednolite ciasto , owinąć folią spożywczą, włożyć na kilka godzin do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkować i foremkami wycinać ciasteczka. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 10 -15 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polukrować i ozdobić.