Do góry

Desery Przepis na:

Pierożki serowe nadziewane gruszką

Pierożki serowe nadziewane gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19498

Dodano:

Odsłon: 10937

Przepis na szybki i smaczny deser, dzieci je uwielbiają.

Składniki

  • Mąka pszenna 1 ¼ szklanki
  • Gruszki
  • Twaróg 25 dag
  • Margaryna palma 25 dag
  • Szczypta soli
  • Cukier puder + cukier waniliowy do posypki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierożki serowe nadziewane gruszką

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Twaróg zmielić w maszynce. Palmę siekamy z mąką i dodajemy masę twarogową. Składniki energicznie mieszamy, szybko zarabiamy ciasto, a następnie wkładamy do lodówki na mniej więcej 30 minut. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych kroimy na kawałki. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości 5 mm, po czym wykrawamy krążki większe jak szklanka. Na każdym krążku układamy kawałek gruszki i dokładnie sklejamy brzegi(najlepiej sklejać widelcem)

  2. Pierożki pieczemy w bardzo gorącym piekarniku(200 stopni) przez około 20 minut na złoty kolor. Gorące posypujemy cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń