Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19498
Dodano: 01.11.2020
Odsłon: 10937
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wykonanie:
Twaróg zmielić w maszynce. Palmę siekamy z mąką i dodajemy masę twarogową. Składniki energicznie mieszamy, szybko zarabiamy ciasto, a następnie wkładamy do lodówki na mniej więcej 30 minut. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych kroimy na kawałki. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości 5 mm, po czym wykrawamy krążki większe jak szklanka. Na każdym krążku układamy kawałek gruszki i dokładnie sklejamy brzegi(najlepiej sklejać widelcem)
Pierożki pieczemy w bardzo gorącym piekarniku(200 stopni) przez około 20 minut na złoty kolor. Gorące posypujemy cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 02 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz