Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki i smaczny deser, dzieci je uwielbiają.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić w maszynce. Palmę siekamy z mąką i dodajemy masę twarogową. Składniki energicznie mieszamy, szybko zarabiamy ciasto, a następnie wkładamy do lodówki na mniej więcej 30 minut. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych kroimy na kawałki. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości 5 mm, po czym wykrawamy krążki większe jak szklanka. Na każdym krążku układamy kawałek gruszki i dokładnie sklejamy brzegi(najlepiej sklejać widelcem)
Pierożki pieczemy w bardzo gorącym piekarniku(200 stopni) przez około 20 minut na złoty kolor. Gorące posypujemy cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.