Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki i smaczny deser, dzieci je uwielbiają.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić w maszynce. Palmę siekamy z mąką i dodajemy masę twarogową. Składniki energicznie mieszamy, szybko zarabiamy ciasto, a następnie wkładamy do lodówki na mniej więcej 30 minut. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych kroimy na kawałki. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości 5 mm, po czym wykrawamy krążki większe jak szklanka. Na każdym krążku układamy kawałek gruszki i dokładnie sklejamy brzegi(najlepiej sklejać widelcem)
Pierożki pieczemy w bardzo gorącym piekarniku(200 stopni) przez około 20 minut na złoty kolor. Gorące posypujemy cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.