Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w wykonaniu smaczne pozwalają zagospodarować nadwyżki sera z własnego gospodarstwa
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7235
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 158
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 183
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7235
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 158
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 183
Składniki
ser przecisnąć przez praskę lub zmielić dodać masło miękkie i mąkę.
zagnieść wszystkie składniki.Rozwałkować cienko,wykrawać kółka jak na pierogi.Na każde kółko nałożyć porcję marmolady np. z czarnej porzeczki lub ósemki kwaśnych jabłek.Zalepiać tak jak pierogi.Piec w temperaturze 180-200 C aż się mocno zezłocą.Posypać cukrem pudrem.