Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantne ziemniaki z cieciorką"
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 227
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 525
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 227
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 525
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój. W garnku zagotuj wodę i osól ją. Brukselkę w sitku włóż do wrzącej wody i gotuj przez 5 minut. Wyjmij ją, schłodź i rozdziel na pojedyncze listki. Wsyp ziemniaki do wrzątku po brukselce i gotuj przez 15 minut. Posiekaj cebulę i czosnek. Z papryczki chilli usuń nasiona i drobno ją pokrój.
Podsmaż na oleju cebulę z czosnkiem i chilli. Wsyp kolendrę i kmin rzymski, krótko podsmaż. Dodaj pokrojone pomidory, liście laurowe i gotuj sos, aż zgęstnieje. Ciecierzycę i listki brukselki dodaj do mieszanki na patelni i podgrzej. Odcedź ugotowane ziemniaki, utłucz i wymieszaj z zawartością patelni.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14