Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pilaw z pęczaku, marchewki i selera"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 639
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 639
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Składniki
Warzywa korzeniowe oczyść, obierz, opłucz. Marchewki, pietruszkę oraz seler pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Kaszę opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dobrze osącz. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Olej rozgrzej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż resztę jarzyn. Wsyp kaszę. Zalej 3 szklankami wody. Duś ok. 25 minut. W miarę potrzeby dolej jeszcze trochę wrzątku. Przypraw solą oraz pieprzem. Posyp żółtym serem. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina