Do góry

Desery Przepis na:

Piszinger, andrut, kajmak – czyli przekładane wafle

Piszinger, andrut, kajmak – czyli przekładane wafle

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2423

Dodano:

Odsłon: 9210

Bardzo prosty przepis na andruty, w Małopolsce nazywane piszingerem, a na Mazowszu kajmakiem. Jednym słowem domowe przekładane wafle.

Składniki

  • 1 puszka zagęszczonego, słodzonego mleka
  • 1 opakowanie dużych wafli
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Puszkę z mlekiem zalać wodą, tak aby była przykryta i gotować przez 2 godziny na małym ogniu.

    Po tym czasie wyjąć i odstawić aż trochę wystygnie.

  2. Z jednej strony posmarować cieniutką warstwą mleka pierwszy wafel i przykryć go kolejnym.

    Czynność powtórzyć aż wykorzystamy wszystkie wafle.

    Gotowy przekładaniec dokładnie i równomiernie docisnąć i odstawić na kilka godzin.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń