Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wilgotne babeczki o wspaniałym aromacie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Masło z czekoladą roztopić w rondelku. Masę czekoladową przelać do większej miski, dodać do niej cukier, piwo i wymieszać. Potem wbić jajka i wymieszać do połączenia składników. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem i w dwóch partiach dodać ją do czekoladowej masy, dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do około 3/4 wysokości. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 C przez około 25-28 minut. Babeczki po wyjęciu z piekarnika pozostawić w formie do ostygnięcia. Potem polukrować i obłożyć kwiatami i płatkami kwiatowymi. Ps. Ja do każdej babeczko dodałam jeszcze po 1 borówce ale nic specjalnego ona nie wniosła więc pominęłam ten składnik.