Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza ze szpinakiem"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7192
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7192
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Składniki
Obierz cebulę i czosnek, pokrój na drobno i podsmaż na oliwie. Zalej śmietaną i odparuj połowę sosu. Szpinak umyj, odciśnij i pokrój. Podsmaż na oliwie. Przełóż do sosu śmietanowego, podduś. Dopraw solą, pieprzem i odstaw.
Rozmrożony podkład do pizzy posmaruj przecierem pomidorowym, następnie ułóż warstwę szpinaku. Zrób cztery wgłębienia w szpinaku, do każdego wbij jajko. Posyp serem.
Pizzę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190° C. Piecz dopóki jajka się nie zetną, a spód nie podpiecze na złoty kolor.Źródło: Na żywo