Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek czekoladowy z kremem kokosowym"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 761
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 259
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 761
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 259
Składniki
Czekoladę posiekaj i razem z masłem stop w gorącej kąpieli wodnej. Jajka ubijaj 5-8 minut z cukrem wanilinowym, solą i 30 dag cukru. Gdy masa będzie puszysta i jasnokremowa, wsyp porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto połącz z masą czekoladową. Rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175o C. Piecz ok. 25-35 minut. Wystudź.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Twaróg utrzyj z pozostałym cukrem i mlekiem kokosowym. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Ostrożnie połącz ją z masą serową.
Śmietanę ubij na sztywno, domieszaj do tężejącej masy. Krem wyłóż na czekoladowy spód. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Chipsy kokosowe zrumień na suchej patelni. Granat rozetnij, wyjmij pestki. Ciasto udekoruj kokosem i granatem. Czas przygotowania: 75 minut
Cena porcji: ok. 5 zł, kalorie: porcja 390 kcal.
Wierzch ciasta można też udekorować czekoladowymi ozdobami.Źródło: Na żywo