Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek bez zagniatania, ciasto mieszamy łyżką. W cieście mamy puree dyniowe. Ale placek posypujemy jeszcze tartą dynią i kruszonką. Prosty, szybki i smaczny placek.
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 585
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 135
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 585
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 135
Składniki
Blaszka kwadratowa 20 X 20 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Mąki przesiewamy do miski, w środek kruszymy drożdże. Posypujemy je łyżeczką cukru i 2 łyżkami lekko ciepłego mleka. Jajka roztrzepujemy z resztą cukru. Gdy drożdże lekko ruszą, dodajemy wszystkie składniki i mieszamy łyżką. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Dodatek dyniowy. Dynię ścieramy na dużych oczkach tarki, ew. delikatnie odciśnijmy. Dynię mieszamy z galaretką i sokiem z cytryny. Kruszonka. Wszystkie składniki na kruszonkę rozprowadzamy dłońmi, aż powstanie miękki gruby piasek. Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki. Na ciasto delikatnie wykładamy startą dynie oraz kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C na ok. 50-60 min do zarumienia.