Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy,puszysty i bardzo pyszny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16918
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 329
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24525
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16918
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 329
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24525
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie,wciąż ucierając dodawać po jednym jajku.
Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wsypywać po 1 łyżce,mieszając. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce do warzyw. Jabłka przełożyć do druszlaka by odciekły z nadmiaru soku. Osączone z soku jabłka i posiekane orzechy dodać do ciasta,wszystko dokładnie wymieszać. Wysmarowaną tłuszczem formę i posypaną bułką tartą napełnić ciastem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piec 40 min.( jeśli zbyt szybko zacznie ciemnieć można je przykryć pergaminem ).