Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1962
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 104
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 132
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 1699
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1962
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 104
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 132
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 1699
Składniki
Zmieszac mąke z proszkiem do pieczenia,dodac maslo i posiekac nozem,a nastepnie dodac zoltka,cukier i cukier waniliowy.Zagniesc ciasto.Przygotowac mase.Cukier,smietane i wiorki kokosowe wlozyc do rondelka i gotowac na malym ogniu przez 10 min.Ubic bialka i domieszac do ostudzonej masy.Ciasto podzielic na dwie czesci i rozwalkowac.Jedną czesc rozlozyc na wysmarowanej tluszczem blasze,na niej rozsmarowac mase,kokosową i przykryc drugim plackiem.Piec w temp 190 stopni do zezlocenia ciasta przez ok 40 min.