Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Zmieszac mąke z proszkiem do pieczenia,dodac maslo i posiekac nozem,a nastepnie dodac zoltka,cukier i cukier waniliowy.Zagniesc ciasto.Przygotowac mase.Cukier,smietane i wiorki kokosowe wlozyc do rondelka i gotowac na malym ogniu przez 10 min.Ubic bialka i domieszac do ostudzonej masy.Ciasto podzielic na dwie czesci i rozwalkowac.Jedną czesc rozlozyc na wysmarowanej tluszczem blasze,na niej rozsmarowac mase,kokosową i przykryc drugim plackiem.Piec w temp 190 stopni do zezlocenia ciasta przez ok 40 min.