Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 314
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 85
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5092
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32690
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 261
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 314
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 85
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5092
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32690
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 261
Składniki
Zmieszac mąke z proszkiem do pieczenia,dodac maslo i posiekac nozem,a nastepnie dodac zoltka,cukier i cukier waniliowy.Zagniesc ciasto.Przygotowac mase.Cukier,smietane i wiorki kokosowe wlozyc do rondelka i gotowac na malym ogniu przez 10 min.Ubic bialka i domieszac do ostudzonej masy.Ciasto podzielic na dwie czesci i rozwalkowac.Jedną czesc rozlozyc na wysmarowanej tluszczem blasze,na niej rozsmarowac mase,kokosową i przykryc drugim plackiem.Piec w temp 190 stopni do zezlocenia ciasta przez ok 40 min.