Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek królewski inaczej nazywany Pleśniak to pyszne tradycyjne kruche ciasto z bezą i dżemem z czarnej porzeczki, idealne na każdą okazję i święta pięknie prezentuje się na stole.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32590
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 66
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 945
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32590
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 66
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 945
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem dodaj żółtka, margarynę i śmietaną , zagnieść ciasto. Podziel na 3 części, 1 większą i 2 mniejsze. Do jednej mniejszej dodaj kakao i zagnieść ciasto. Większą część rozwałkuj i wyłóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 i nakuj widelcem. Dwie pozostałe części włóż do zamrażarki. Piekarnik rozgrzej do 180st.i wstaw ciasto podpiecz około 15 minut, wyjmij i rozsmaruj dżem z czarnej porzeczki na dżem zetrzyj na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Białka ubij z cukrem na sztywno dodaj kisiel, wyłóż na ciemne ciasto. Na wierzch zetrzyj jasne ciasto z zamrażarki.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz wierzch posypać cukrem pudrem.