Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne różno- smakowe ciasto. Polecam gorąco na każdą porę i większą okazję. Do kawki idealne jest :)
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2094
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11001
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 90
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2094
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11001
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 90
Składniki
Ciasto jasne i ciasto z kakao robimy tak samo tylko jasne jest bez kakao: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy.
Ciasto miodowe: Z mąki, margaryny, jajka, cukru, miodu i sody zagniatamy ciasto. Wykładamy na formę i pieczemy do35 minut w 180 stopniach. Śnieżka: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę wiśniową rozrabiamy w 0,5 szklanki wrzątku. Dodajemy tężejącą galaretkę do gotowej śnieżki i ubijamy chwilkę.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do rozpadnięcia się jabłek a następnie dodajemy galaretkę w proszku i cukier- mieszamy. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- masa jabłkowa- ciasto jasne- śnieżka- ciasto z kakao