Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne różno- smakowe ciasto. Polecam gorąco na każdą porę i większą okazję. Do kawki idealne jest :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34125
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1310
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34125
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1310
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Składniki
Ciasto jasne i ciasto z kakao robimy tak samo tylko jasne jest bez kakao: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy.
Ciasto miodowe: Z mąki, margaryny, jajka, cukru, miodu i sody zagniatamy ciasto. Wykładamy na formę i pieczemy do35 minut w 180 stopniach. Śnieżka: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę wiśniową rozrabiamy w 0,5 szklanki wrzątku. Dodajemy tężejącą galaretkę do gotowej śnieżki i ubijamy chwilkę.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do rozpadnięcia się jabłek a następnie dodajemy galaretkę w proszku i cukier- mieszamy. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- masa jabłkowa- ciasto jasne- śnieżka- ciasto z kakao