Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej kuzynki. Ciasto udało się super.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3233
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154615
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3233
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154615
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Wykonanie: Z masła, śmietany, smalcu, mąki, żółtek i proszku do pieczenia. Zagęścić ciasto, rozwałkować i przenieść do formy natłuszczonej i wysypanej wiórkami kokosowymi podpiec w piekarniku. Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z sypką galaretką. Upieczone ciasto posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć pokrojone truskawki, a na nie usmażone jabłka ,następnie pianę ubitą z cukrem. Placek posypać pokrojonymi orzechami i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut na dolnym włączniku. Podać na stół jeszcze ciepły z dodatkiem herbaty miętowej.