Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek pachnący korzeniami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13843
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15457
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6300
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13843
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15457
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6300
Składniki
Ciasto I zagnieć, schłodź. Kruszonkę zagnieć, schłodź. Ciasto II: czekoladę i masło roztop, przestudź, zmiksuj z cukrem i jajkami. Połącz z mąką i proszkiem do pieczenia. Zetrzyj do formy (24x36 cm) ciasto I. Wyłóż ciasto II.
Śliwki maczaj w mące ziemniaczanej, układaj na cieście. Piecz 15 min w 180°C. Zagnieć kruszonkę, posyp ciasto, piecz jeszcze ok. 35 min.Źródło: Chwila dla Ciebie