Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
JEST PYSZNY , PUSZYSTY , SZYBKIE CIASTO DLA LENIUCHÓW
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Przed zabraniem się za ciasto trzeba zaparzyc mocną herbatę tzn.wsypac do szkl, 1/3 herbaty takiej w granulkach nie expresowej i zalac do pełna szklanki przegotowaną wodą . Odstawic żeby się mocno zaparzyła i wystygła .
Na poczatek ubic piane z białek i odstawic na chwile
Zółtka ucieramy z cukrem , dodajemy miód , olej , dowoli cały czas mieszając ciasto wlewamy po troszce przecedzoną przez sitko zimna herbatę , następnie sypiemy mąke wymieszaną wcześniej z sodą , potem cukier waniliowy i na końcu delikatnie mieszając dodajemy ubite białka , wszystko dokładnie łaczymy , wylewamy na dużą blachę i pieczemy w 200 stopni przez ok, 45 min
Ja akurat przełożyłam dżemem wiśniowym , ale można również zrobic masę budyniową lub wg własnego uznania , sam bez dodatków też jest pyszny
SMACZNEGO