Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z kruszonką z porzeczkami i agrestem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13857
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1596
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15484
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6312
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13857
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1596
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15484
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6312
Składniki
Odkrój 50 g masła, zmiksuj z czterema łyżkami cukru, orzechami. Wymieszaj delikatnie z owocami.
Osobno zmiksuj mąkę z cukrem pudrem. Dodaj jajka, 200 g cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, 200 g masła i jogurt. Zmiksuj.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C. Ciasto wyłóż na blachę, równomiernie rozłóż owoce. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. 4 Przygotuj kruszonkę z podanych składników. Możesz ją wymieszać, siekając nożem, lub rozcierając palcami. Wyłóż kruszonkę nad podpieczone ciasto i wstaw je jeszcze na kwadrans (sprawdzaj co jakiś czas, czy ciasto się nie przypala, kruszonka dość szybko się rumieni).Źródło: Olivia