Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z owocami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
ciasta dokładnie wymieszaj. Podziel na dwie części. Jedną wyłóż na blaszkę o wymiarach 24 na 36 cm. Drugą przełóż do zamrażalnika. Jabłka i gruszki obierz, zetrzyj na tarce. Zasyp cukrem i cynamonem, odlej sok. Brzoskwinie pokrój i dodaj do masy.
Na ciasto wyłóż masę owocową. Drugą część ciasta zetrzyj na tarce. Wierzch posyp migdałami. Piecz 50 minut w temperaturze 170°C.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Teresa Murowana mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień