Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , smaczny placek z truskawkami. Przepis nieskomplikowany i zawsze się udaje. Polecam
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Szklanka o poj. 250 ml, blaszka średniej wielkości, Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać , osuszyć i pokroić na kawałki. Jajka ubić z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli napuszystą masę. Cały czas ubijając wlewać cienkim strumykiem olej, a następnie mleko. Na koniec przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, krótko zmiksować do połączenia składników. Masę wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu masy poukładać pokrojone truskawki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.