Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystuję truskawkowy sezon, a ciasto proste jak konstrukcja... ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Masło utrzec z cukrami i solą na gładką masę. Nie przerywając ucierania, wbic jajka. Do utartej masy przesiac obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyc. Ciasto wylac na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia), ułożyc truskawki. Piec w temp. 170 stopni, około 50 min. Użyłam blachy 40x23 cm.
Przepis pochodzi z książeczki Lubię gotowac nr 6/2010.