Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki cukiniowo-cebulowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1800
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1800
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 59
Składniki
Cukinię umyj i odkrój oba końce. Nie obieraj! Cukinię i cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z czosnkiem, gałką muszkatołową i ze szczyptą soli i pieprzu. Wlej mleko i roztrzepane jajko. Miksuj, aż powstanie gładkie ciasto. Dodaj warzywa i wymieszaj. Formuj placki i smaż na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z serkiem. Ewentualnie dopraw solą. Jeśli serek jest za gęsty, dodaj łyżeczkę jogurtu naturalnego lub śmietany 18%.
Placki podawaj z plasterkami cukinii skrojonej obieraczką do warzyw, z dodatkiem serka i papryki.Źródło: Naj