Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki dyniowe"
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 32
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 130
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 958
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 32
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 130
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 958
Składniki
Dynię oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. jajka roztrzep, wlej do dyni. Wsyp mąkę, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Usmaż placuszki na oleju na złoty kolor.
Sos: podsmaż na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj pomidory oraz przyprawy. Duś 10-15 minut. Ugotowany sos zmiksuj, jeszcze raz przypraw do smaku. Podawaj z placuszkami.
Porcje: 5, : 30 min, cena 0,70 zł, kalorie: 320 kcal.
Elżbieta Schmidt z KoronowaŹródło: Takie jest życie