Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki dyniowe"
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 1225
Nie każdy lubi jajka faszerowane z dodatkiem ryby. Ja uwielbiam je z tego prz...
Odsłon: 1271
Polecam. Ulobiony śledź mojego męża.
Odsłon: 165
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 1225
Nie każdy lubi jajka faszerowane z dodatkiem ryby. Ja uwielbiam je z tego prz...
Odsłon: 1271
Polecam. Ulobiony śledź mojego męża.
Odsłon: 165
Składniki
Dynię oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. jajka roztrzep, wlej do dyni. Wsyp mąkę, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Usmaż placuszki na oleju na złoty kolor.
Sos: podsmaż na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj pomidory oraz przyprawy. Duś 10-15 minut. Ugotowany sos zmiksuj, jeszcze raz przypraw do smaku. Podawaj z placuszkami.
Porcje: 5, : 30 min, cena 0,70 zł, kalorie: 320 kcal.
Elżbieta Schmidt z KoronowaŹródło: Takie jest życie