Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na szybkie danie obiadowe lub deser.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 791
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 206
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31428
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 453
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 791
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 206
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31428
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 453
Składniki
Rozpuść masło, odstaw żeby ostygło. Żółtko utrzyj z cukrem, dodawaj powoli na przemian trochę mąki i maślanki. Jabłka zetrzyj na tarce, dołóż do masy. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po 2 łyżki masy. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Placki podajemy polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.