Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto proste w wykonaniu. Od kilku lat gości na naszym stole. Znika równie szybko jak się je robi.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1773
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2272
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 65
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1397
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1773
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2272
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 65
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1397
Składniki
Masło rozpuszczam i studzę
Do małego rondelka daję miód, sodę i zagotowuję. Trzeba cały czas mieszać żeby się nie przypaliło Odstawiam do wystudzenia .
Jajka miksuję z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaję mąkę, roztopione masło oraz miód. Wszystko dokładnie mieszam.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Przygotowuję 2 arkusze. Papier smaruję cienko ciastem tyle ,ile zajmuje spód blachy. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 °C. Piekę ok 10 min. W tym czasie przygotowuję drugi arkusz z ciastem. Kiedy placek upiecze się wyjmuję z blachy i wkładam drugi. Lekko przestudzony zdejmuję przy pomocy szerokiego noża z papieru i przekładam na deskę. Smaruję cienko śmietaną. Przykrywam następnym plackiem. Tak postępuję z kolejnymi plackami. Ostatni placek studzę i kruszę.Posypuję ciasto Z tej porcji ciasta wyszło 7 placków