Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki owsiane"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Wymieszaj płatki z rodzynkami i zalej je niewielką ilością wrzącej wody. Odstaw je na kilka minut, aby płatki zmiękły.
Jabłko obierz, pokrój w kostkę. Do namoczonych płatków dodaj jabłka, wsyp mąkę, cynamon, wbij jajko, wlej mleko. Wymieszaj ciasto, aby powstała gładka jednolita masa.
Na gorący olej kładź łyżką małe porcje masy. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor.
Podaj udekorowane cząstkami jabłka. Możesz posypać cukrem pudrem lub polać dowolnym sokiem, np. malinowym. Takie zdrowe, smaczne placuszki są doskonałe jako jako słodkie zakończenie obiadu.
Porcje 6. 60 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 212 kcal.
<strong>Katarzyna Muras ze Skierniewic</strong>Źródło: Takie jest życie