Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj. Zetrzyj na tarce o małych oczkach razem z cebulą. Dodaj jajko, posiekany koperek, szczypiorek. Wsyp mąkę oraz po szczypcie soli, pieprzu, papryki. Wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni i usmaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Osącz na papierowym ręczniku.
W miseczce wymieszaj jogurt ze śmietaną, przypraw sos szczyptą cukru i soli. Pokrój płaty łososia na kawałki. Placuszki podawaj z sosem i łososiem. Już na talerzu możesz udekorować danie gałązkami koperku oraz plasterkami świeżego ogórka.
Porcje: 6, : 80 min, cena: 1,30 zł, kalorie: 450.
Urszula Spyra z Brzezińca zŹródło: Takie jest życie