Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane na słodko"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj posiekaną cebulę, jajko, wsyp oba rodzaje mąki. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj. Rozgrzej olej.
Łyżką nabieraj po porcji masy i układaj. Smaż z obu stron na złoty kolor. Ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Umyj i osusz winogrona. Przekrój na pół i usuń pestki. Twarożek utrzyj z laską wanilii, 2 łyżkami mleka oraz 2 łyżkami cukru.
Kiedy masa będzie gładka, dodaj posiekaną miętę oraz winogrona. Twarożek nałóż pomiędzy dwa placki. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.Źródło: Na żywo