Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane pieczone z selerem naciowym i szynką"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 255
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1587
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 255
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1587
Składniki
Ziemniaki i bataty obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkiem, mąką, solą i pieprzem.
Polędwicę i cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj placki. Piecz w temperaturze 180°C, aż będą rumiane.
Przekładaj placki szynką, cebulą i plastrami sera. Układaj w wieżyczkę, zapiekaj jeszcze 5 minut, aż ser się rozpuści. Posyp posiekanym szczypiorkiem i tymiankiem.
Możesz danie polać tłustą śmietaną i posypać świeżym koperkiem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień