Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat naleśników:) Ciasto naleśnikowe z startymi jabłkami w środku.Pysznie, prosto, tanio:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia /możemy zastąpić sodą/ przesiewamy. Dodajemy jajka, mleko i wodę, mieszamy za pomocą miksera i odstawiamy na kwadrans. W tym czasie zajmujemy się jabłkiem. Wybieramy jabłko bardzo duże lub dwa średnie i mało soczyste lub po starciu go na tarce jarzynowej o dużych oczkach odciskamy sok. Starte jabłko dodajemy do ciasta naleśnikowego i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy porcje ciasta naleśnikowo-jabłkowego i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.