Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki orkiszowe"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9180
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 99
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 77
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9180
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 99
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 77
Składniki
Ciasto: obie mąki wymieszaj z solą i dodaj tyle wody, by wyrobić miękkie ciasto. Przykryj, odstaw na 15 min.
Nadzienie: natkę posiekaj, wymieszaj z serkiem śmietankowym, przypraw pieprzem.
Ciasto podziel na kulki wielkości śliwki. Rozwałkuj, ułóż po łyżeczce nadzienia, boki zlep na górze. Rozwałkuj na placki. Ułóż na suchej patelni, opiecz z dwóch stron.
Pod koniec pieczenia, kiedy będą się pojawiać brązowe pęcherzyki, posmaruj masłem klarowanym i chwilę podsmaż.
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie