Do góry

Desery Przepis na:

Placuszki z cukinii z serem feta i szczypiorkiem

Placuszki z cukinii z serem feta i szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Placuszki z cukinii z serem feta i szczypiorkiem"

Składniki

  • duża cukinia
  • opakowanie fety
  • 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz ziołowy
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię myję, ścieram na tarce i dobrze odciskam. Dodaję do niej rozdrobnioną fetę, posiekane dymkę oraz koperek, a następnie roztrzepane jajka i mąkę. Dokładnie mieszam, doprawiam pieprzem.

  2. Placuszki smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

  3. 40 min • Porcja 110 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 2-3 porcje.

  4. Można podać je z sosami, np. jogurtowym z czosnkiem i ziołami lub ostrym pomidorowym. Tatiana Jaworska ze Świecia

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń