Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam z 40 lat temu od bratowej. Ciasto wilgotne, bardzo kruche i pyszne.Często je piekę, bo go lubimy.
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 19
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 23
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 200
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 254
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 19
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 23
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 200
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 254
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i tłuszczem. Przesiać mąkę, z proszkiem i zagnieść. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i zagnieść. Jedną częścią ciasta wyłożyć blachę.25x42 wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto posypać bułką tartą. Rozłożyć pokrojone jabłka.Posypać cukrem z cynamonem.
Pokruszyć na jabłka ciasto ciemne.
beza-Ubić białek ze szczyptą soli, potem cukrem. Do białek przesiać budyń i wymieszać. Białka wyłożyć na ciemne ciasto.
Na górę pokruszyć ostatnie ciasto
Piec ok.50 min.w 175*.C. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem.