Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam z 40 lat temu od bratowej. Ciasto wilgotne, bardzo kruche i pyszne.Często je piekę, bo go lubimy.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i tłuszczem. Przesiać mąkę, z proszkiem i zagnieść. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i zagnieść. Jedną częścią ciasta wyłożyć blachę.25x42 wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto posypać bułką tartą. Rozłożyć pokrojone jabłka.Posypać cukrem z cynamonem.
Pokruszyć na jabłka ciasto ciemne.
beza-Ubić białek ze szczyptą soli, potem cukrem. Do białek przesiać budyń i wymieszać. Białka wyłożyć na ciemne ciasto.
Na górę pokruszyć ostatnie ciasto
Piec ok.50 min.w 175*.C. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem.