Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1141
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4786
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1433
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1141
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4786
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1433
Składniki
Margarynę, mąkę, żółtka, pół szkl. cukru, proszek do pieczenia, śmietanę i wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części do jednej dać kakao przesiane (niekoniecznie) i schłodzić w zamrażarce 2 części.
Białym wyłożyć blachę na to dać owoce. Jeśli robię z jabłek daję jeszcze cynamon, albo mieszam z jabłkami albo posypuje na brytfance jak kto woli. Jeśli robię ze śliwek kładę skórką do dołu.. Pod owocami można podsypać odrobiną bułki tartej aby ciasto nie było za bardzo wilgotne.
Owoce przytrzeć ciemnym ciastem lub 2 częścią białego.
Białka ubić na sztywno dodać kisiel i szkl. cukru wymiksować i wylać na ciemne ciasto przytrzeć jasnym.
Piec w piekarniku 40 minut na ok 180 stopniach w termoobiegu. Sprawdzam zapałka..
SMACZNEGO!