Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdą jest ze każdy z nas ma swój wypróbowany ulubiony przepis na naleśniki, ja dzisiaj przedstawiam Wam mój , a tak na prawdę to przepis mojej babci jej podstawowy przepis na pyszne , delikatnie , mięciutkie naleśniki. Ja teraz korzystam z tego przepisu i dzielę się przepisem z Wami.
mikser, patelnia,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkami, solą oraz mlekiem na gładkie jednolite ciasto. Ciasto odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie na patelni roztopić niewielką ilość masła wlać porcję ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Smażyć na jasno - złoty kolor. Czynność powtarzać do zużycia całego ciasta. Naleśniki po usmażeniu można przekładać czym kto lubi.
Smażenie naleśników.