Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdą jest ze każdy z nas ma swój wypróbowany ulubiony przepis na naleśniki, ja dzisiaj przedstawiam Wam mój , a tak na prawdę to przepis mojej babci jej podstawowy przepis na pyszne , delikatnie , mięciutkie naleśniki. Ja teraz korzystam z tego przepisu i dzielę się przepisem z Wami.
mikser, patelnia,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114852
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114852
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkami, solą oraz mlekiem na gładkie jednolite ciasto. Ciasto odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie na patelni roztopić niewielką ilość masła wlać porcję ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Smażyć na jasno - złoty kolor. Czynność powtarzać do zużycia całego ciasta. Naleśniki po usmażeniu można przekładać czym kto lubi.
Smażenie naleśników.