Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdą jest ze każdy z nas ma swój wypróbowany ulubiony przepis na naleśniki, ja dzisiaj przedstawiam Wam mój , a tak na prawdę to przepis mojej babci jej podstawowy przepis na pyszne , delikatnie , mięciutkie naleśniki. Ja teraz korzystam z tego przepisu i dzielę się przepisem z Wami.
mikser, patelnia,
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkami, solą oraz mlekiem na gładkie jednolite ciasto. Ciasto odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie na patelni roztopić niewielką ilość masła wlać porcję ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Smażyć na jasno - złoty kolor. Czynność powtarzać do zużycia całego ciasta. Naleśniki po usmażeniu można przekładać czym kto lubi.
Smażenie naleśników.