Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne i proste ciasteczka nadziewane tartym jabłkiem z cynamonem bez cukru. Ciaskta robi się w kilka chwil, idealne na niezapowiedzianych gości.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5921
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1026
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 450
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5921
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1026
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 450
Składniki
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko odciskamy z nadmiaru soku. Na brzegach ciasta kupkami układamy jabłka i obsypujemy je cynamonem.
Zawijamy ciasto na jabłka i nożem wycinamy kwadraciki. Niezlepione brzegi dociskamy widelcem, a wierzch nacinamy nożem w trzech miejscach.
Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Poduszeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 15-20 minut. Po upieczeniu poduszeczki studzimy na kratce. Można obsypać je cukrem pudrem, ale ja wolałam bez. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd