Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny, prosty pomysł na szybki deser.
mikser, naczynka żaroodporne o pojemności 200 ml
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
1. Pomarańcze umyć, obrać i podzielić ma małe cząstki. Usunąć z każdej cząstki błonki. 2. Żółtka utrzeć z cukrem (trochę cukru zostawić do posypywania deseru). Żółtka ubijać ok 5-10 minut dopóki nie zwiększą swojej objętości i nie staną się niemalże białe. 3. Połączyć żółtka ze śmietaną i likierem pomarańczowym.
4. Do naczynek włożyć cząstki pomarańczy. Proponuję pokroić na mniejsze kawałki niż na zdjęciu powyżej.
5. Rozlać krem do żaroodpornych naczynek. 6. Lekko oprószyć pozostałym cukrem pudrem. 7. Miseczki wstawić do piekarnika na 10 min i piec w 200°C na góra-dół. Deser powinien być zarumieniony z wierzchu o konsystencji ściętej pianki. Naczynka dobrze jest wcześniej wygrzać, żeby uzyskać pożądany efekt. Deser na koniec ozdobić rozetką z bitej śmietany. Smacznego! :)