Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowy kołacz"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Tortownicę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Skórkę pomarańczową posiekaj. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Kolejno domieszaj jajka.
Wprost do masy maślanej przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dołóż jogurt oraz skórkę pomarańczową. Ciasto dokładnie wymieszaj.
Przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz godzinę. Wystudź.
Pomarańcze sparz, wytrzyj, obierz. Miąższ pokrój na kawałeczki. Zalej go sokiem z pomarańczy. Duś 15 minut i zmiksuj na gładko. Do gorącej masy wlej likier, wsyp galaretkę. Dobrze wymieszaj. Kiedy masa zacznie tężeć, rozsmaruj ją na cieście. Schłodź.Źródło: Naj