Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity deser który zasmakuje każdemu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Wyrobić kruche ciasto u piec 3 placki.
Ser utrzeć ( zmiksować ) z jajami i cukrem, dodać skórkę pomarańczową. Margarynę rozpuścić, dodać ser następnie budyń i rodzynki. Gotować aż masa zgęstnieje ( trzeba często mieszać bo ser przywiera). Ugotowana masę przestudzić
W blaszce układać kolejno : ciasto-1/3 masy- ciasto- masa-ciasto-masa na wierzch ułożyć kandyzowane plastry pomarańczy; zalać tężejącą galaretką ( 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody). Schłodzić w lodówce ok 3 godzin.
PS: Kandyzowane pomarańcze robiłam wg przepisu: plastry z 1 pomarańczy, 1,5 szkl wody, 1 i 1/4 szkl cukru gotowane godzinę. Pozostały syrop wykorzystałam do rozpuszczenia galaretek. Zamiast pomarańczy można użyć brzoskwiń.