Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity deser który zasmakuje każdemu.
Sernik z serków wiejskich z dynią i skórką pomarańczowa na kruchym cieście.
Odsłon: 1199
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 1027
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 1027
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 261
Składniki
Wyrobić kruche ciasto u piec 3 placki.
Ser utrzeć ( zmiksować ) z jajami i cukrem, dodać skórkę pomarańczową. Margarynę rozpuścić, dodać ser następnie budyń i rodzynki. Gotować aż masa zgęstnieje ( trzeba często mieszać bo ser przywiera). Ugotowana masę przestudzić
W blaszce układać kolejno : ciasto-1/3 masy- ciasto- masa-ciasto-masa na wierzch ułożyć kandyzowane plastry pomarańczy; zalać tężejącą galaretką ( 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody). Schłodzić w lodówce ok 3 godzin.
PS: Kandyzowane pomarańcze robiłam wg przepisu: plastry z 1 pomarańczy, 1,5 szkl wody, 1 i 1/4 szkl cukru gotowane godzinę. Pozostały syrop wykorzystałam do rozpuszczenia galaretek. Zamiast pomarańczy można użyć brzoskwiń.
Przepisy Desery
Desery
Keks
Desery
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Keks
Keks to jedno z najprostszych w przygotowaniu ciast. Wystarczy utrzeć ze sobą...
Odsłon: 52
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao to hit tegorocznej Wielkanocy. Pys...
Odsłon: 36