Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś fajnego na upały. Serniczek zrobiony na biszkoptach, więc nie trzeba włączać piekarnika. Do tego orzeźwiające owoce i galaretka. Sam sernik, też ma fajny posmak, ponieważ jest o smaku pomarańczowym. Z dodatkiem soku i otartej skórki pomarańczowej. Całość smakuje naprawdę dobrze.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3774
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2138
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5593
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3774
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2138
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5593
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5604
Składniki
Prostokątną formę, wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia. Na papierze ułożyć biszkopty. Galaretki krystaliczne rozrobić w gorącej wodzie i odstawić do stężenia. Pomarańczę wyszorować. Zetrzeć skórkę, a następnie wycisnąć sok. Wyciśnięty sok wlać do szklanki, dopełnić wodą. Przelać do rondelka. Dolać jeszcze pół szklanki wody. Zagotować. Wyłączyć gaz. Wsypać galaretki pomarańczowe. Odstawić do wystudzenia.
Śmietankę ubić, dodać cukier. Jeszcze chwilę ubijać. Dodać ser, zmiksować do połączenia składników. Wsypać otartą skórkę pomarańczową i powoli wlewać tężejącą, ale jeszcze płynną galaretkę, cały czas miksując.
Masę serową, wyłożyć na biszkopty. Na masę. Wyłożyć owoce, lekko docisnąć. Winogrona, przekroiłam na połówki. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Następnie wylać na owoce, tężejącą galaretkę krystaliczną. Schłodzić w lodówce kilka godzin.