Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorowe wieżyczki:"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Składniki
Pomidory umyć, osuszyć, każdy pokroić na 4-5 plastrów. Cukinię i bakłażana umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Oprószyć je solą i pieprzem i odczekać, aż puszczą sok. Osuszyć je papierowym ręcznikiem. Obrać cebulę i pokroić w talarki.
Pomidory poskładać w pierwotny kształt, ale pomiędzy poszczególne pomidorowe plastry powkładać plasterki pozostałych warzyw: bakłażana, cukinii i cebuli. Spiąć je wykałaczkami.
Tymianek opłukać, osuszyć. Poodrywać listki i drobno je posiekać. Wymieszać z oliwą. Warzywne „wieżyczki” ułożyć na tacce do grillowania i posmarować ziołową oliwą. Posypać rozkruszonym serem bałkańskim i przykryć folią aluminiową. Piec na grillu 15-20 minut. Przed podaniem udekorować tymiankiem
Czas przygotowania: około 40 minutŹródło: Życie na gorąco