Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory nadziewane mięsem"
Składniki
Pomidory umyć, osuszyć. Ostrym nożem ściąć wierzchy. Łyżeczką bardzo delikatnie wydrążyć miąższ.
Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować, najlepiej na parze. Cebulę obrać, posiekać. Mielone mięso wymieszać z cebulą, przyprawą, doprawić solą oraz pieprzem. Wnętrza pomidorów wypełnić masą mięsną i przykryć odciętymi wierzchami.
Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, układać w nim faszerowane pomidory. Piec w temp. 220°C. Gotową potrawę udekorować na półmisku różyczkami kalafiora i ziołami.
Najlepiej smakuje na gorąco z kleksem pikantnego ketchupu. Przed podaniem można z pomidorów delikatnie zdjąć skórkę.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium