Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory po meksykańsku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 179
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1800
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 179
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1800
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
Pomidory umyć, ściąć wierzchy. Wydrążyć delikatnie, miąższ posiekać. Boczek pokroić.
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać miąższ, posiekane chili (nasiona usunąć), pomidory w puszce z zalewą, odcedzone – kukurydzę i fasolę, bulion. Dusić aż sos zgęstnieje, doprawić keczupem, solą, pieprzem, cukrem, dodać mleko i podsmażony boczek.
Farszem wypełnić pomidory, wierzch posypać utartym serem. Piec 15 min w 180oC.
Przed podaniem posyp danie świeżymi ziołami. Najlepiej posiekaną natką pietruszki. Podawaj z chrupiącymi nachosami.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium