Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory z jajkiem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
porcje po 285 kcal, : 30 minut.
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. Pomidory umyj, osusz, odetnij „czapeczki”. Wydrąż miąższ łyżeczką. Oprósz wewnątrz solą i pieprzem.
Do każdego pomidora włóż po łyżeczce majonezu. Każde jajko natnij trzykrotnie.
W jedno nacięcie włóż 2 plasterki kiełbasy, w drugie plasterki rzodkiewki, a w trzecie plastry kiszonego ogórka.
Środki pomidorów wyłóż kiełkami, następnie umieść tam jajka. Podawaj udekorowane rukolą.Źródło: Olivia